fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:41

От днес редовните съдилища и прокуратура поемат делата на закритото спецправосъдие

Те бяха създадени въпреки съпротивата на съсловните организации, адвокатурата и опозицията

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

След 10 години съществуване спецправосъдието отиде в историята. От днес по делата срещу организираната престъпност, корупцията по високите етажи на властта и случаите за тероризъм ще се гледат от редовите прокуратури и съдилища.

Идеолог на спецправосъдието беше ГЕРБ и конкретно бившият втори човек в партията Цветан Цветанов. Създаването на звената тръгна въпреки съпротивата на съсловни и неправителствени организации, на адвокатурата и на опозицията.

Протестите през 2020 година, на които, освен оставката на Бойко Борисов, тогава премиер, се искаше оставката и на главния прокурор Иван Гешев, катализираха недоволството срещу специализираните структури.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img