fbpx
19.1 C
София
13 август 2022 | събота | 00:32

От днес българите влизат в Турция само с лична карта

Задгранични паспорти не се изискват при транзитно преминаване или туристически посещения до 90 дни

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Българите вече влизат в Турция само с лична карта.

“Гражданите на Република България, които притежават лични карти, ще бъдат освободени от визи при транзитно преминаване или туристически посещения в Турция в срок до 90 дни”, се посочва в Указа на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Над 16 милиона чуждестранни туристи са посетили Турция от началото на тази година, което е със 185,7% повече в сравнение със същия период на предишната година, съобщава местното Министерство на туризма. Най-много чуждестранни туристи са пристигнали от Германия, Русия, Великобритания, България и др.

Българите са на пето място сред държавите, които посещават съседката ни. През последната година в страната се наблюдава засилен поток от български туристи, които пазаруват масово в Одрин, на фона на спада на турската лира спрямо българския лев, посочват местни медии.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img