fbpx
More

  От “Демократична България” очакват управленската програма на Кирил Петков

  Базовият въпрос е отношението на формацията към ГЕРБ и ДПС, заяви Христо Иванов

  От “Демократична България” очакват представянето на управленската програма на ПП “Продължаваме промяната”. Това заяви лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов по БНТ. По този начин ще станат ясни кои са управленските приоритети на новата формация.  

  По думите на Христо Иванов базовият въпрос е отношението на най-новата формация към ДПС и ГЕРБ. Иванов очаква от потенциалните си партньори гаранции, че двете партии ще бъдат изключени от управлението. 

  Той заяви, че коалиционно споразумение между „Демократична България“, „Продължаваме промяната“ и “Изправи се БГ! Ние идваме!” може да стане факт едва след като са ясни резултатите от изборите, кой е мандатоносителят и дали има парламентарното мнозинство, което да подкрепя общите цели. Очакванията му са да се постигне детайлно разписано коалиционно споразумение с конкретни политики.  

  Сътрудничество между „Демократична България“ и „Има такъв народ“ може да има само, ако партията на Слави Трифонов се отвори за прозрачни разговори и престане с опитите си еднолично да налага кандидати за властта, коментира още Христо Иванов. 

  Христо Иванов заяви, че очаква и решение на проблема с регистрацията на „Демократична България“ в Стара Загора. Според него отказа да регистрират листата им се дължи на факта, че документите са подадени с електронен подпис. От политическата формация ще оспорват това в съда.