fbpx
More

  От “Демократична България” категорични: Панов има качества за държавен глава, няма да разговаряме с ГЕРБ

  "Държавата е в тежка криза, трябва да работим, за да я измъкнем", коментира Атанас Атанасов.

  Съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов обвини ГЕРБ за настоящата политическа и икономическа криза в страната и заяви, че формацията му няма намерение да води разговори с партията на Борисов за евентуално партньорство в бъдеща коалиционна конфигурация. В сутрешния блок на Nova Атанасов обясни, че готовността на ГЕРБ да потърси политически субекти, с които да се коалира, е опит за излизане от изолацията, в която се намират.


  “Тяхно право е, но няма да успеят. В момента други сили се борят да ги отместят”, категоричен е Атанасов.


  Съпредседателят на “Демократична България” отрече подкрепеният от тях за държавен глава Лозан Панов да подхожда целенасочено агресивно към Румен Радев, наричайки го “фалшив герой”.


  “Г-н Панов съвсем обективно намира кусурите на своите конкуренти в едната и в другата посока и не иска да се намесва в кампанията за парламентарни избори. И е прав. Той трябва да се съсредоточи върху силните и слабите страни на своите конкуренти. Той е високообразован човек с особен и твърд характер. Много харесвам такива хора, но това не означава, че ще бъдем единодушни с него по всички теми”, заяви още ген. Атанасов.


  По въпроса с внесената жалба от ВМРО във Върховния административен съд, според която кандидатът за вицепрезидент Мария Касимова – Моасе не е живяла в България през последните 5 години и нарушава основно конституционно условие за регистрация в президентската надпревара, Атанасов уточни, че коментари по темата ще се правят, след като бъде направена необходимата проверка.


  “Поведението на ВМРО винаги е било да се заядат с някой и ако може някой да ги забележи. Не вярвам. Спокойни сме”, завърши Атанасов.