fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 20:16

От БСП определиха като “изключително лош сигнал” уволнението на Гергана Алексова от НКЖИ

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Изключително лош сигнал е уволнението на заместник – генералният директор на Национална компания “Железопътна инфраструктура” Гергана Алексова. Това се случва още в първия работен ден на служебното правителство. Това заяви на извънреден брифинг организационният секретар и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов.

Той припомни, че основната задача на служебния кабинет е да бъдат проведени честни и справедливи избори, а не да уволнява. Според него Алексова, която е била уволнена тази сутрин в 9:30 сутринта, е освободена защото е започнала да разглежда определени сделки, свързани с доставките в НКЖИ. Гуцанов е убеден, че уволнението ѝ е неправомерно.

Председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски коментира, че “държавата не е в нестабилност, каквато се опитват да внушат от президентската институция”.

“Тези хора започват с чистки и реваншизъм – показно, срещу членове на БСП”, смята той.

На журналистически въпрос дали има напрежение между партията и президента, той каза че няма такова нещо, но помоли Румен Радев да не се занимава с партията в следващите два месеца.

“Просто не очаквахме най-големите удари да ги получим точно от държавния глава. Другото интересно е, че такива удари нямаше по кабинета на Борисов”, каза Свиленски.

И двамата коментираха газовата криза. В отговор на въпрос на newsONE дали може да има стабилни доставки без “Газпром”, Гуцанов коментира, че трудно може да се постигне това. Той каза, че БСП настоява да се водят преговори с всички възможни  доставчици на газ включително и “Газпром”, който според него е незаобиколим фактор засега, и добави, че фирмата, която предложи най-добра цена и с най-сигурни дългосрочни договори, трябва да бъде доставчик за страната ни. И уточни, че не става дума само за отоплението на българското семейство, а за цялата икономика на страната. 

Гуцанов отчете, че страна бележи ръст на икономиката през последните 6 месеца. 

“Имаме два милиарда повече приходи, отколкото през последните 3 месеца от управлението на ГЕРБ”, каза той и допълни, че за да продължи тази тенденция са нужни сигурни доставки на газ за страната ни.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here