2.12.2022 | петък | 01:27

От 1 януари 2022 г. скачат цените на такситата в София

Публикувано:

Сподели поста:

Искането на таксиметровия бранш да бъдат повишени цените на услугата им в София е на път да се сбъдне. На днешното си заседание комисията по транспорт в Столичния общински съвет прие минимални и максимални цени за превоз. Поводът за това решение са повишените цени на горивата и инфлацията, както и фактът, че от 2012 г. цените на таксиметровия превоз не са коригирани.

Ако докладът бъде приет на заседание на местния парламент от 1 януари 2022 г. минималната дневна тарифа ще стане 1,05 лева на километър, а максималната – 1,78 лева. Досега цените бяха съответно 0,77 и 1,3 лева.

Минималната нощна тарифа става 1,21 лева на километър, а максималната – 2,19 лева. Досега водачите возеха в късните часове от 0,88 до 1,6 лева на километър.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху