fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 13:33

От 1 август стартират електронните направления за хоспитализация

Пациентите вече няма да разнасят хартиени документи

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От 1 август направлението за хоспитализация вече ще се издава електронно. Това припомниха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Екипът на “Информационно обслужване” АД (ИО) оказа пълно съдействие на лечебните заведения и на софтуерните разработчици при въвеждането на е-хоспитализацията. През първите дни на август специалисти от ИО ще присъстват и на място в лечебни заведения.

Към 28 юли издадените електронни направления за хоспитализация са над 44 000, което показва, че болниците вече са синхронизирали медицинските си софтуери и имат натрупан опит в работата с електронното направление.

Въвеждането на електронната хоспитализация ще улесни както пациентите, които вече няма да носят хартиени документи, така и самите лечебни заведения, където регистрацията на пациент ще отнема секунди. Процесът от постъпването на пациента в лечебното заведение през диагностиката и лечението му до издаването на епикризата става дигитален.

Всички медицински документи ще бъдат част от съответното пациентско досие.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here