Освободиха Димитър Илиев от длъжността заместник-председател на Държавната агенция “Безопасност на движението по пътищата”

На негово място е назначена Мария Лазарова

0
86

Със заповед на премиера в оставка Кирил Петков Димитър Илиев е освободен от длъжността заместник-председател на Държавната агенция “Безопасност на движението по пътищата”. Това е станало по негова молба, съобщих от МС.

С друга заповед на премиера на същата длъжност е назначена Мария Лазарова.

Мария Лазарова притежава дългогодишен опит в административното управление, както и в подготовката и управлението на проекти с европейско финансиране. В миналото е била ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма “Околна среда” и участвала в реализацията на проекти, свързани с подобряване на мобилността в градски условия. Мария Лазарова е служител на Държавната агенция “Безопасност на движението по пътищата” от нейното създаване, като до този момент е заемала поста директор на Дирекция “Административно-правно и финансово стопанско обслужване”. Координира и работата по проекти с европейско финансиране на Агенцията. Тя е магистър в специалност “Стопанско управление” от Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” и бакалавър специалност “Икономика на индустрията” от “Университета за национално и световно стопанство”.