7.12.2022 | сряда | 15:14

Още жалби от ГЕРБ във връзка с изборния процес

Публикувано:

Сподели поста:

ВИДИН
В ромски секции членове на СИК гласуват вместо избиратели

Два сигнала за грубо нарушаване на Изборния кодекс внесоха в Районната прокуратура, МВР-Видин и РИК-Видин от ПП ГЕРБ в дунавския град.

В СИК 74 във Видин, намираща се в ромския кв. „Нов път”, член на комисията гласува на машината вместо гласоподаватели, в полза на ДПС. Мъжът, който е и роднина на един от кандидатите на ДПС, заплашва със саморазправа председателя на СИК.

Идентичен случай е станал и в СИК 21 в село Арчар, община Димово. Отново член на комисията указва на гласоподаватели как да гласуват за определена партия.

БЕЛОГРАДЧИК
ГЕРБ подаде сигнал за купуване на гласове в Белоградчик

Сигнал за купуване на гласове подаде ПП ГЕРБ до Районната прокуратура, МВР и РИК. От общинската структура на ГЕРБ в Белоградчик алармират, че в района на Автогарата в Белоградчик, мъж с инициали Р.Л.Ж. събира на групи хора от ромски произход, агитира ги да гласуват за Демократична България, като им предлага парична облага и транспорт до съответните СИК.

От ГЕРБ настояват за проверка по случая и предприемане на необходимите действия.

СИМИТЛИ
ГЕРБ-Благоевград подаде жалба до РИК за нарушение на изборните правила в с. Долно Осеново, община Симитли

Областният изборен щаб на ГЕРБ-Благоевград подаде жалба до Районната избирателна комисия за нарушение на изборните правила в секциите, които се намират на територията на с. Долно Осеново, община Симитли.
„В СИК № 12 и СИК № 13 представителите на ПП „Продължаваме промяната“ отказват на избиратели, които изпитват затруднение с гласуването и заявяват желанието си да гласуват с придружител да упражнят това свое право”, се казва в жалбата, като се иска РИК да предприеме мерки по случая с оглед спазването на Изборния кодекс.

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
ГЕРБ-Благоевград сигнализира за намеса в изборния процес на кмета на с. Брезница, община Гоце Делчев

Областният изборен щаб на ГЕРБ-Благоевград подаде сигнал до Районната избирателна комисия за намеса на кмета на с. Брезница, община Гоце Делчев – Иса Сакали, в изборния процес.

„Кметът постоянно влиза в СИК № 34, където настоява да бъде придружител на избиратели. В същата изборна секция се гласува с хартиени бюлетини и той иска да ги попълва от името на придружаваните от него избиратели. Г-н Сакали влиза в пререкания и с членовете на комисията и в частност с нейния председател Марияна Делииванова, като се опитва да се намесва в работата на комисията”, се казва в сигнала, до РИК.

ИА newsONE
ИА newsONEhttps://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
разкъсана облачност
8.8 ° C
11.1 °
7.8 °
75 %
1kmh
40 %
ср
9 °
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °

Прочети още

Българска кампания задава неудобни въпроси към FIFA за Световното в Катар

Фондация GLAS и креативна агенция proof. насочват вниманието към ЛГБТ+ хората и работата на мигрантите в Катар, като...

Вицепрезидентът беше гост на Тържественото събрание на Великотърновския университет по случай Студентския празник

„Често чувате, че на вас, младите хора, разчитаме да градите бъдещето на България. Безспорно е така, но преди...

Иван Гешев: Разпоредих активизиране на работата по делата за разпространение на наркотици, за да защитим гражданите и нашите деца

Под надзора на прокуратурата се провежда Специализирана полицейска операция в цялата страна за противодействие на разпространението на наркотични...

Явор Божанков: Служебният министър на отбраната крие определени договори за това как са харчени парите на хората

Служебното правителство обезсмисля процедурата по парламентарен контрол „Провеждането на парламентарен контрол несъмнено е една от най-важните процедури. Както и...