fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 07:03

Още едно обвинение за Георги Семерджиев за шофиране с фалшиви номера

Апелативният съд остави за постоянно в ареста окончателно подсъдимия за тежката катастрофа с две жертви на бул. "Черни връх"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Освен за притежание на наркотици, Георги Семерджиев вече има обвинение за ползване на фалшиви номера, с които е карал, каза адвокатът му Мирослав Христов. Семерджиев е обвинен за тежката катастрофа, станала на 5 юли в София, при която загинаха две момичета.

Новите обвинения са от вчера, каза Мирослав Христов. По думите му е безспорно установено, че Семерджиев е бил сам в колата.

Кръвните проби все още не са готови, обясни адвокатът и допълни, че Семерджиев все още нищо не си спомня. Личната му карта е взета на 10 юни от патрул на пътната полиция, заедно с шофьорската книжка от Швейцария, каза още защитникът.

Сходство с инцидента, при който загина Милен Цветков, не може да има. В случая с журналиста има директен сблъсък кола с кола и така е настъпила смъртта, а при инцидента от 5 юли има първоначален удар и промяна в траекторията на автомобила, след което е настъпил фаталният изход за жертвите. Затова и няма как да се говори за евентуален умисъл, каза Христов, цитиран от БТА.

Днес Семерджиев не се яви в съда, защото психически не чувства добре, обясни още адвокатът му. Всеки ден го изследват психолози и психиатри. Изцяло отрича да е бил на мястото на катастрофата. Психиатрична експертиза ще установи дали той осъзнава действията си, каза още Мирослав Христов.

По-рано днес Апелативният съд остави за постоянно в ареста Семерджиев окончателно.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img