3.12.2022 | събота | 06:50

Още две банки отпускат кредити по новите условия на „Програмата за възстановяване“

Публикувано:

Сподели поста:

Още две банки – „Алианц Банк“ и „Юробанк България“ (Пощенска банка) вече работят по обновената гаранционна програма на ББР в подкрепа на фирмите, чиято дейност е засегната от мерките срещу пандемията.

Финансовите институции отпускат кредитите до 5 работни дни след получаване на всички необходими документи пред банките, а пълното усвояване средствата отнема не повече от 10 работни дни. Срокът за кандидатстване по антикризисната мярка е до 20 декември тази година.

От 25 октомври в „Юробанк България“, а от 1 ноември в Алианц Банк, компании от всички сектори на икономиката могат да подават документите си за отпускане на кредит до 3 милиона лева, със срок на погасяване до 7 г. и с възможност за ползване на гратисен период до 36 месеца.

От финансовия инструмент могат да се възползват микро, малки и средни фирми от всички сектори на икономиката. Условието е да осъществяват стопанска дейност и да са регистрирани в Република България, както и да търпят неблагоприятни икономически последици от разпространението на пандемията.

ББР ще покрива до 80% от главницата на кредита, при посочените в програмата условия, а като обезпечение се изискват лични гаранции от действителните собственици на фирмите или от свързани лица, както и, ако е приложимо – залози на вземания от сметки.

Новите условия са част от програма „Възстановяване“, разработена от Министерствата на икономиката и на финансите за преодоляване на последствията от COVID-19 и влизат в сила след полученото положително становище от Европейската комисия.

Цялата информация за условията за кандидатстване, вижте ТУК

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
5.1 ° C
5.6 °
4.8 °
90 %
1kmh
100 %
сб
8 °
нд
7 °
пн
8 °
вт
9 °
ср
8 °

Прочети още

Румен Радев: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!

Президентът Румен Радев разкритикува думите на премиера на Нидерландия Марк Рюте, който разкритикува България, че всеки може да...

Какво да гледаме в HBO max през декември

Сред акцентите в празничния месец са блокбастърът Морбиус с Джаред Лето и филм-изненада, който ще бъде наличен на 16 декември....

„Брансън“ дебютира днес в HBO max

„Брансън“ - документалната поредица за световноизвестния предприемач дебютира в HBO Max „Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян,...

Осем филма за празниците, които някои не биха харесали, но – струва ни се – на вас ще ви допаднат

Балът на чудовището, Братя Грим, Американски пай и още нетрадиционните кинопредложения от менюто на TV1000 Освен мигащите светлинки по...