fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:20

Още 16 кораба с украинско жито тръгват от Одеса

Твърде рано да се правят изводи и да се прогнозира как ще продължи този процес. Но пристанището заработи, трафикът по експорт започна

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

След като първият кораб със зърно отпътува от Одеса, украинският президент Володимир Зеленски заяви, че още 16 кораба са готови да транспортират продукция от Украйна.

“Прекалено рано” е да се празнува, след като страната започна да изнася отново зърно от пристанище Одеса, заяви Зеленски. Той увери, че страната му ще даде своя принос за стабилизиране на световния пазар на храни.

В телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон, Зеленски е настоял да бъде разблокирана макрофинансовата помощ от Европейския съюз в размер на 9 милиарда евро.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here