fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:15:36
петък | 27.05.2022 | 09:15:36
15.8 C
София

Осигурена е лента за автомобили при входа на София в района на “Врана”, където движението е блокирано от камиони

Пътна полиция регулира движението, като е осигурена възможност за пренасочване на част от потока автомобили и през Елин Пелин

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Затруднено е движението в посока София при парка „Врана“. Пътят там е блокиран от камиони на протестиращи. Осигурена е лента за придвижване на автомобили, съобщиха от МВР. 

Пътна полиция регулира движението, като е осигурена възможност за пренасочване на част от потока автомобили и през Елин Пелин.

Протестни действия на бранша се провеждат и в други градове на страната.

В обща декларация голяма част от бранша на превозвачите настоява за оставките на вицепремиера Асен Василев и министрите Николай Събев и Гроздан Караджов, допълва БТА.

Сред исканията им са намаляване на акциза на горивата с 50%, премахване на биокомпонента в горивата за шест месеца, мораториум върху разширяването на обхвата и размера на тол таксата, планирано от правителството за юли 2022 г., а също и осигуряване на необходимите средства за гарантиране на транспортната услуга на българските граждани – субсидии за нерентабилните линии и компенсации за преференциалните пътувания на ученици, пенсионери и другите правоимащи групи в реален размер.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук