Безплатни профилактични прегледи по 5 вида специалности ще се провеждат през юни и юли в столичната Многопрофилна болница за активно лечение “Княгиня Клементина”. Това съобщи директорът на здравното заведение д-р Борил Петров.

До края на този месец желаещите могат се запишат за преглед по “Очни болести”, а по  “Гастроенетрология”, “Урология”, “Педиатрия” и “Физикална и рехабилитационна медицина” прегледите ще продължат и през юли, информираха от пресцентъра на Столична община.

Графиците по отделните специалности и телефоните, на които желаещите да си запазят час, могат да се намерят на сайта на болничното заведение. През април и май безплатни профилактични прегледи по различни специалности бяха организирани и в общинските Втора МБАЛ и Четвърта МБАЛ, както и Втора САГБАЛ “Шейново”.

Кампаниите на лечебните заведения имат за цел да привлекат вниманието на гражданите към собственото им здраве и необходимостта от профилактика. Колкото по-рано бъде установено едно заболяване, толкова по-бързо то може да бъде преодоляно или напълно излекувано, твърдят лекарите.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here