fbpx
More

  Оранжев код за силен вятър и снеговалежи е обявен в осем области на Западна и Централна България

  Предупреждението е в сила за областите Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Благоевград и София - област

  Оранжев код за силен вятър и значителни валежи от сняг е обявен в осем области на Западна и Централна България. Ще се образува снежна покривка. Ще духа силен североизточен вятър и по проходите ще има снежни виелици.

  Предупреждението е в сила за областите Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Благоевград и София – област.

  Снимка: НИМХ

  Жълт код за силен вятър и снеговалежи е обявен във всички останали области на страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. 

  Вятърът от североизток ще се усили, ще е умерен, в източните райони до силен и с него ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно. От югозапад ще започнат валежи, отначало от дъжд, но със застудяването бързо ще преминават в сняг. До вечерта ще завали и в североизточните райони от страната. Значителни по количество ще са валежите в Рило-Родопската област и в Западния, а вечерта и в Централния Предбалкан.

  В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, в много райони интензивен. Ще духа силен изток-югоизточен вятър и ще има виелици.