3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 00:49:04
3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 00:49:04

Операцията по укрепването на “Вера Су” продължава

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Продължава операцията по укрепването на кораба “Вера Су”, съобщи БНТ.
Въпреки че голяма част от горивото беше източено, екипажът отказва да се евакуира.
Водолази изразиха мнение, че корабът няма как да потъне повече от нивото, на което се намира в момента, защото в плитчините, на които е заседнал, дълбочината е между 6 и 8 метра.
Вчера от кризисния щаб планираха да бъде източено част от горивото на кораба, което се случи на два пъти. Планираше се също да бъде разпитан част от екипажа, но този част от него, която е била на вахта по време на злополучния инцидент, както и да се извърши водолазен оглед. Заради лошото време разпити не бяха извършени и водолазният оглед не се осъществи.
Днес към 9.00 ч. започна операция по допълнително укрепване на кораба, като целта е той да стане по-стабилен, за да не бъде изместен от вълните и да се получи по-голяма пробойна. Започна и водолазен оглед на въпросната пробойна.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук