fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:32

Операция на ФБР и Интерпол по залавянето на криптокралицата Ружа Игнатова в Гърция

Сънародничката ни се качва на полет от София за Атина през 2017 година и и оттогава е обект на издирване

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

В Гърция се е провела операция за арестуването на издирваната от ФБР, Европол и Интерпол българка Ружа Игнатова, съобщава гръцкото издание “Катимерини”. Въпреки това усилията им ударили на камък – криптокралицата не е заловена.

Ружа Игнатова, известна още като “Кралицата на криптовалутите”, се качва на полет от София за Атина през 2017 година и и оттогава е обект на издирване, неуспешно засега. 

Според обвиненията срещу нея тя е успяла да открадне поне 4 милиарда долара от нищо неподозиращи жертви, чрез сложна измама с фалшивата криптовалута OneCoin.

Според неназовани гръцки полицейски служители, Гърция можело да се окаже “крайъгълен камък” за решаването на случая с изчезналата Ружа Игнатова, която се определя в световен мащаб като “жена беглец номер 1”.

Според източници на гръцката полиция, преди дни имало оперативна информация от Гърция и чужбина, че Игнатова е в южната ни съседка и провежда срещи с определени хора. 

След продължително издирване обаче информацията не се е потвърдила.

Припомняме, че сънародничката ни наскоро бе класирана сред 10-те найиздирвани престъпници на света от ФБР.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img