fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 19:02

Опашки за гласуване в Италия, 2 секции в Рим и 3 в Милано

Очаква се поне 4 000 българи там да упражнят правото си на глас.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Сериозна избирателна активност на сънародниците ни в Италия. От началото на изборния ден, българи извиха опашки пред секциите в 24 общини. В Рим и Милано има общо 5 секции, а машинно гласуване е възможно само в Милано.

За първи път е открита секция в Абадия ди Монтепулчано, Тоскана.

Опашки от предимно млади български граждани имаше пред двете секции в Рим. Около 14 и 30 часа българско време в двете секции гласуваха малко над 200 души.

Традиционно, най-много гласове от Италия пристигат от секциите в Милано. На предишните избори през юли там бяха гласували близо 1030 души.

Италианският статистически институт регистрира над 56 000 българи, които живеят на Апенините през 2020г. Предполага се обаче, че реалната им цифра е поне два пъти по-голяма. Голямата част от тях работят в социалната сфера, строителството и сферата на услугите.

Очаква се поне 4 000 българи в Италия да упражнят правото си на глас.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here