fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:11

ООН: Руското нахлуване в Украйна излага на ядрена заплаха цялото човечество

Поставянето на руските ядрени сили в повишена готовност дни след първата атака срещу Украйна "подчертава тежестта на рисковете за цялото човечество"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Върховният комисар на ООН по правата на човека предупреди днес международната общност, че руското нахлуване в Украйна излага на ядрена заплаха “цялото човечество”, предаде Франс прес.

“Военното нападение на Руската федерация срещу Украйна отвори нова и опасна глава от световната история”, каза Мишел Бачелет пред Съвета на ООН по правата на човека в Женева.

Поставянето на руските ядрени сили в повишена готовност дни след първата атака срещу Украйна “подчертава тежестта на рисковете за цялото човечество”, добави тя.

Четирийсет и седемте членки на Съвета се събраха по искане на Киев за спешни дебати по повод войната в Украйна. Украинските власти внесоха проекторезолюция с искане за международно разследване, информира БТА.

Руската инвазия “се отразява в огромни мащаби върху човешките права на милиони хора в Украйна”, каза Мишел Бачелет, осъждайки нападението.

По последни данни на ООН от началото на бойните действия на 24 февруари в Украйна са загинали 230 цивилни, включително 15 деца, а 525 са ранени. Бачелет обаче заяви, че реалните числа са много по-високи.

- РЕКЛАМА -spot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img