fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:20:39
петък | 27.05.2022 | 19:20:39
28.8 C
София

ООН: Броят на украинските бежанци в чужбина е надхвърлил 4,5 милиона души

Повечето от украинските бежанци са отишли в съседни държави, на първо място Полша

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Броят на хората, избягали от Украйна от началото на войната на 24 февруари, е надхвърлил 4,5 милиона, съобщи днес службата на върховния комисар на ООН за бежанците, цитирана от ТАСС.

Повечето от украинските бежанци са отишли в съседни държави, на първо място Полша.

По данни от вчера от Украйна са избягали близо 4,504 милиона души. Броят на бежанците се е увеличил с над 62 хиляди за едно денонощие, сочат данните на службата на върховния комисар на ООН за бежанците, допълва БТА.

Близо 2,594 милиона от тези хора са отишли в Полша. Следват други страни, граничещи с Украйна – Румъния (повече от 686 хиляди), Унгария (над 419 хиляди) и Молдова (близо 411 хиляди).

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук