fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:23

Онкоболницата в Благоевград има натрупани задължения в размер на 2 млн. лева

Най-големите задължения са от 2020 и от 2021 година

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Онкоболницата в Благоевград ще търси възможност за кредит от банка за погасяване на близо 2 млн. лева задължения към фармакологични компании, съобщава управителят на лечебното заведение д-р Теодор Велчев.

Специализираната болница за активно лечение по онкология “Св. Мина” в Благоевград дължи голяма сума за доставени лекарства, натрупана от 2019 г. Най-големите задължения са от 2020 и от 2021 година, посочи д-р Велчев. От края на миналата година, когато поема ръководството на лечебното заведение, заедно с екипа му успяват да погасят около 200 хил. лева от старите, заварени задължения.

Законната лихва, която фармакологичните компании могат да наложат върху дължимата сума, е в размер на 10%. Към момента са проведени разговори с компаниите, които доставят нужните медикаменти на лечебното заведение.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img