fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:42:21
петък | 27.05.2022 | 18:42:21
28.8 C
София

Омбудсманът настоява КЕВР да публикува исканията за новите цени на тока и парното

Тя е категорична, че процесът на ценообразуването трябва да бъде максимално публичен

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав Тодоров, в която поиска от регулатора да публикува на сайта на комисията заявленията за цените на дружествата от секторите “Електроенергетика” и “Топлоенергетика” за новия регулаторен период – 1 юли 2022 г. – 30 юни 2023 г. Това съобщиха от пресцентъра на обществения защитник. Омбудсманът подчертава, че, съгласно действащата нормативна уредба, срокът за постъпване на тези ценови предложения вече е изтекъл на 31 март 2022 г.

“Досегашната практика на енергийния регулатор беше заявленията за цени да бъдат публикувани още в първите дни на април – непосредствено след постъпването им в КЕВР. С притеснение отбелязвам, че до момента заявленията за цени на дружествата от секторите “Електроенергетика” и “Топлоенергетика” за новия регулаторен период не са публикувани на сайта на комисията”, пише Диана Ковачева и пита какви са причините това да не се случва.

Тя е категорична, че процесът на ценообразуването трябва да бъде максимално публичен и прозрачен и настоява КЕВР в най-скоро време да публикува ценовите предложения, за да могат всички заинтересовани страни – битови клиенти, организациите на потребителите и енергийните експерти, да се запознаят със заявленията за нови цени и мотивите към тях.

“Очаквам в разумно кратък срок да ме запознаете с вижданията си относно времевия график за оповестяване на ценовите предложения на лицензиантите, както и относно осигуряването на прозрачност в процеса на ценообразуването в двата сектора за новия регулаторен период”, пише още Диана Ковачева, цитирана от БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук