fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:42

Омбудсманът Диана Ковачева поиска да се премахнат всички глоби за винетки на 31 юли

Общественият защитник посочи, че миналата неделя сайтът за винетки не е работил от 08:55 часа до 13:41 часа

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Омбудсманът Диана Ковачева поиска да се анулират всички наложени компенсаторни такси от 70 лева на 31 юли тази година, когато възникна технически проблем при закупуването на винетки от сайта на АПИ. Това предложи тя в препоръка до служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков и до председателя на УС на Агенция “Пътна инфраструктура” Тодор Василев.

Общественият защитник посочи, че миналата неделя сайтът не е работил от 08:55 часа до 13:41 часа, като по информация от медиите, от агенцията са уверили, че в този часови диапазон няма да глобяват шофьорите, пътуващи без е-винетка по републиканската пътна мрежа.

Проф. Ковачева обаче намира за справедливо да няма наложени глоби за целия ден. Причината е, че хората, които са тръгнали на път и не са могли да платят пътната такса не по тяхна вина не са имали възможност да направят това и след отстраняване на техническия проблем. Тя е категорична, че те няма как да бъдат държани отговорни и да проверяват кога точно същият проблем е отстранен.

Омбудсманът подчертава, че не е справедливо решение спорадичната практика на АПИ при такива случаи да се дава времеви диапазон от 4 часа след отстраняване на проблема на сайта, в който шофьорите да могат да ползват републиканската пътна мрежа без да се налага да спират.

Общественият защитник допълни още, че при всички случаи може би ще има и потърпевши, напуснали страната часове след отстраняване на срива в системата.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here