fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:48

Доброволци засадиха дървета и дадоха начало на инициативата “Княжевецъ – Стадион на историята”

Ликът на Боян Петров се появи в своеобразна изложба на открито

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Отново се случи нещо хубаво в София. Този път то идва от стадиона в кв. “Княжево”, където доброволци засадиха над 20 фиданки на албиция, гинко билоба, червен американски дъб, сребрист американски клен, див рожков и черен бор.

“Дървета са така подбрани и засадени, че да образуват цветна палитра при оцветяването на листата им наесен”, обясни пред NewsOne Любо Стефанов, организатор на инициативата и създател на фейсбук групата “Княжевецъ”.

Новозасадените фиданки бяха поставени в предварително подготвени от партньора в инициативата район “Витоша” дупки, които се превърнаха в новия дом на дърветата.

Волейболното игрище на стадиона беше почистено, а мрежата му подменена с нова. Малките врати за футбол пък се сдобиха с чисто нови мрежи.

Снимка: Любо Стефанов

Беше поставено началото и на новата инициатива – “Княжевецъ – Стадион на историята”.

“Бяха поставени пана, на които има двама изявени българи – големият еколог, зоолог, спелеолог и алпинист Боян Петров и големият писател Георги Марков. Идеята на откритата изложба е да се поставят поетапно нови пана с изявени български будители, чиито имена са свързани завинаги с Княжево”, заяви Стефанов.

Снимка: Любо Стефанов

По думите му най-хубавото и ценно в инициативата е, че са се включили много деца, които виждат какви трябва да бъдат като граждани – отговорни и допринасящи за развитието на града си.

Това е поредната съвместна акция на фейсбук групата “Княжевецъ” и район “Витоша”, които редовно подкрепят полезните инициативи в името на хората и квартала.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img