fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:07:47
събота | 28.05.2022 | 01:07:47
21.1 C
София

Олаф Шолц: Путин носи отговорност за военните престъпления в Украйна

Страданията в Украйна не могат да оставят никого безразличен, добави той

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Руският президент Владимир Путин носи отговорността за военните престъпления в Украйна, отнели живота на хиляди мирни граждани, заяви германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Франс прес.

“Руското нашествие в Украйна е крещящо нарушение на международното право”, а смъртта на хилядите цивилни е “военно престъпление, за което руският президент носи отговорност”, добави Шолц. Той отправи тези критики на пресконференция в Берлин след видеоконферентен разговор с други държавни и правителствени ръководители и с лидерите на НАТО и ЕС.

Страданията в Украйна не могат да оставят никого безразличен, добави Шолц. “Чувстваме безкрайна тъга за жертвите и – трябва да се каже, безкраен гняв към руския президент и тази безсмислена война”, заяви той, цитиран от ДПА.

Шолц наблегна на тясното сътрудничество между Германия и съюзниците й в подкрепа на Украйна. Според германския канцлер Путин не е очаквал толкова координирана и единна реакция от света. Шолц повтори отново, че НАТО няма да влезе във войната в Украйна, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук