fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:01

Олаф Шолц пристига в Киев за среща със Зеленски

Във вторник Шолц ще отлети за Москва за преговори с руския президент Владимир Путин.

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Германският канцлер Олаф Шолц пристига днес в Киев за среща с украинския президент Володимир Зеленски в опит да прояви солидарност и да помогне за осуетяването на евентуално нападение на Русия срещу Украйна, предадоха Ройтерс и БТА.

Във вторник Шолц ще отлети за Москва за преговори с руския президент Владимир Путин.

“Целта на тези посещения е да намерим начин за осигуряването на мир в Европа”, каза канцлерът вчера пред репортери. Той подчерта, че струпването на около 100 хиляди руски войници по границата на Русия с Украйна е “много голяма заплаха” за мира.

По думите на Шолц Украйна може да разчита на германската солидарност, в частност чрез финансова помощ за стабилизиране на нейната икономика. Наскоро украински политици публично разкритикуваха Берлин за отказа му да достави оръжия на Киев. Германия твърди, че се въздържа поради миналото си от Втората световна война, а и заради нежеланието си да пречи на задействането на спорния руско-германски газопровод “Северен поток 2”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img