fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:23

“Октоберфест” се завръща след двегодишна пауза заради пандемията

Еднолитрова халба бира,тази година ще струва между 12,60 и 13,80 евро или с 15 процента по-скъпо

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

След като цели две години не се състоя заради пандемията, легендарният германски фестивал на бирата “Октоберфест” се завръща. Той ще бъде открит на 17 септември и ще продължи до националния празник 3 октомври без никакви COVID ограничения, поне такива са плановете на организаторите.

Еднолитрова халба бира, която също е част от традицията, обаче тази година ще струва между 12,60 и 13,80 евро или с 15 процента повече, отколкото през 2019 година.

В годините преди COVID-19 около 6 милиона души се включваха в празненствата, много от тях – облечени в традиционни баварски носии, кожени панталони “ледерхозе” и карирани ризи в синьо-бяло – традиционните цветове на Бавария.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img