fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:50:17
събота | 28.05.2022 | 01:50:17
21.1 C
София

Окончателното приемане на законопроект за придобиване на ракетите Sidewinder предвижда проектопрограмата на парламента

Гласуването на второ четене е предвидено като точка втора от дневния ред

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Окончателното приемане на законопроекта за ратификация на договора за изменение на международния договор за придобиването на ракетите Sidewinder – това предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица. Гласуването на второ четене е предвидено като точка втора от дневния ред. 
 
Договорът не включва увеличаване на финансовите задължения за българската държава, но дава възможност за оптимизиране на доставките от страна на САЩ, свързани с изпълнение на договора по придобиване на многоцелеви изтребител. С него се предвижда за сметка на останали неизразходвани средства по договора след възлагане на всички поръчки по отделните линии да се придобият още три ракети Sidewinder AIM 9Х Block II, контейнер и резервни части за тях. 

В проектопрограмата е включен и законопроект за ратифициране на Споразумението между министерствата на отбраната на България и Гърция относно осигуряване на поддръжка на гръцко военно формирование във връзка с изпълнението на мисия на морската патрулна авиация.

Точка първа в дневния ред са промени в Закона за признаване, изпълнение и постановяване на актове за обезпечаване на имущество. Вносител на измененията е Министерският съвет, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук