fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:36

Окончателно: 2 месеца отпуск за бащи за отглеждане на деца до 8 години

Народното събрание гласува поправките в Кодекса на труда

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Бащите и осиновителите ще могат да ползват два месеца отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст. Депутатите днес окончателно гласуваха поправките в  Кодекса на труда.

Така бащите ще могат да се възползват от отпуск веднъж или на части, като условието е бащата да не е ползвал такъв за отглеждане на дете до двегодишна възраст. За да се възползват от този отпуск татковците трябва да са осигурени лица, като двумесечният период се признава и за трудов стаж.

Друго важно условие е работодателят да бъде уведомен най-малко 10 работни дни предварително. Също така предвиденият отпуск няма да може да се прехвърля на другия родител.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img