fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 02:23

Окончателните данни от преброяването ще станат известни през септември

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Окончателните данни от преброяването най-вероятно ще бъдат готови през септември. Това съобщи председателят на Националния статистически институт Сергей Цветарски.

“Изненада ме по-малкият брой на населението, отколкото очаквахме. Това обаче са предварителни оценки, за да задоволим любопитството на хората. Не можем да влезем в детайли по всички признаци, които се съдържат в преброяването. Данните все още се въвеждат, това ще продължи до месец март”, каза още той пред БНТ.

Припомняме, че според разпространените от НСИ данни населението на България се е стопило до 6 520 000 души. В това число влизат само тези, които живеят на територията на страната.

Продължава да расте делът на възрастните хора над 65+ години, като вече е 23,5%.

Намалява делът на населението в трудоспособна възраст между 15 и 64 години, което говори за бъдещи проблеми за работната сила и възпроизводството.

С много силен темп на намаляване на населението са областите в Северна България и най-вече Видин, Монтана и Добрич.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img