fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:25

Около милион на ден плаща държавата за отстъпката от горивото

Предвижда се мярката да е в сила до края на годината

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Близо 16 млн. лева е общата сума, която държавата е дала под формата на компенсация от 25 стотинки за зареждане на литър гориво. Средно около 1 млн. лева на ден струва изпълнението ѝ. Това показват разчетите на НАП към 25 юли 2022 г.

Сумата се разпределя по вид горива по следния начин: бензин – 4 млн. лв., дизел – близо 5,5 млн. лв., пропан-бутан – 6,3 млн. лв. и метан –  4150 лв.

Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво е част от антикризисните мерки в помощ на физическите лица. За изпълнението ѝ от бюджета са отделени 150 млн. лева. Предвидено е мярката да действа до края на годината.  

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img