fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 15:12:03
събота | 21.05.2022 | 15:12:03
26.8 C
София

Около 670 000 българи ще могат да подобрят дигиталните си умения

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Около 670 000 българи ще преминат обучения за подобряване на дигиталните си умения по програми на социалното министерство. Това обяви министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков по време на закриването на кампанията на Оперативна програма за развитие на човешките ресурси (ОПРЧР) “Влез в мрежата”.

“Предвиждаме в следващите няколко години масирани обучения на цялото активно население в страната”, каза Гьоков.

Обучението на 500 000 българи, които нямат никакви или почти никакви дигитални умения, ще се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост. Други 170 000 човека ще подобрят своите дигитални умения по ОПРЧР.

“Ще бъде изградена платформа за онлайн обучения, така че всеки българин да може да получава нови знания”, посочи министърът.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук