4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:56:26
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:56:26

Около 10 см. е снежната покривка на Витоша при хижа „Алеко“

Пътища в Природния парк са опесъчени и е избутана снежна маса

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Около 10 см. снежна покривка се е натрупала на Витоша при хижа “Алеко”. Това съобщава в социалната мрежа Ивайло Рангелов, който публикува и снимки, показващи снежната пелена.

В същото време в Природен парк “Витоша” са извършени обработки с опесъчаване и избутване на снежна маса заради валежите от сняг и образуването на снежна покривка във високите части на планината, съобщават от Столичната община.

По планинските пътища снегопочистваща техника е извършила обработки с опесъчаване в участък от пътя „Драгалевци – Алеко“ от заслон „Бай Кръстьо“ до хижа „Алеко“, както и от „Екостационар“ до Златните мостове. Контролът на дейностите по почистването се извършва от Столичен инспекторат.

Обстановката на територията на Столична община се следи от дежурни екипи на Столичен инспекторат и дирекция „Аварийна помощ и превенция“, които извършват обходи на терен.

В момента в останалите райони на общината валежите са от дъжд.

Към този час градският транспорт в София се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук