fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 00:45:18
петък | 20.05.2022 | 00:45:18
11.3 C
София

Огромна опашка се изви пред БНБ за монетата в памет на Стоянка Мутафова

Цената, на която се продава, е 30 лева

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Километрична опашка се извива от сутринта пред БНБ. Причината – от днес банката пусна в обращение медна възпоменателна монета на тема „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“ от серията “Български творци”.

Номиналът на монетата е два лева, а цената – 30 лева.

Някои от желаещите да я закупят са се наредили на опашката още преди полунощ.

Интересът към монетата е изключително голям, като сред желаещите да го притежават има както почитатели на голямата българска актриса, така и колекционери и спекуланти. И това е съвсем естествено, защото Стоянка Мутафова беше една от най-обичаните и популярни актриси в България.

Монетата ще се продава в БНБ, както и в офиси и клонове на други четири банки.

До 26 януари включително всеки клиент ще може да закупи от БНБ до две монети, след което възпоменателната монета ще се продава без ограничения.

Предстои Български пощи да издадат марка с образа на обичаната актриса за международния ден на театъра.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук