fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 02:55

Огромна опашка от тирове на “Дунав мост – 2”

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Километрична опашка от тирове сее образувала на “Дунав мост – 2”, съобщи БНТ. Повечето от шофьорите чакат цяло денонощие на граничния пункт с Румъния край Видин.
Причината за голямата опашка е заради затварянето за ремонт на Прохода на Републиката. Пътуващите от южната част на страната към северната граница се насочват основно към Видин.
Обстановката на граничния пункт е затруднена, и в последните часове на околовръстния път се е образувала опашка от 20 км с колона от товарни автомобили. Затруднено е движението за всички превозни средства.

Във Видин има обособена буферна зона, където да изчакват тировете. При необходимост те се отклоняват още на територията на Монтана и Враца.
На опашката товарните камиони изминават един километър за един час.
Засилен е и контролът на румънска територия заради ковид ситуацията и проверките – опити за нелегален трафик на мигранти. Там има и кантар, през който минават тировете, а той е само един.
На румънска територия има и ремонт на пътя преди самия мост.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img