fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 06:22

Огромен пожар в северните предградия на Атина

28 наземни екипа, подпомагани от 120 противопожарни коли, три самолета и пет хеликоптера се борят с многобройни пожари в по протежение на планинския масив. Помагат и 28 пожарникари от Румъния

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Пожарникарите подновиха усилията си да овладеят горския пожар, който избухна в планинския район Пендели – североизточна Атина във вторник.

28 наземни екипа, подпомагани от 120 противопожарни коли, три самолета и пет хеликоптера се борят с многобройни пожари в по протежение на планинския масив. Помагат и 28 пожарникари от Румъния.

Пламъците се подхранват от силни ветрове, което прави все по-трудно овладяването им. 

Скоростта на вятъра в района надвишава 80 километра в час.

„Поради интензивността и скоростта на ветровете огънят постоянно променяше посоката си през цялата нощ, което направи борбата с него посред нощ още по-трудна.

Няма съобщения за пострадали хора, но поне 13 къщи са изгорели.

Повече от 600 жители са евакуирани. Една болница и Националната обсерватория на Атина също са евакуирани като предпазна мярка.

Лично премиерът Мицотакис посети кризисния център още в 5л30 сутринта.

Планината Пендели е известна като един от белите дробове на Атина. В подножието се намират едни от най-скъпите имоти в метрополиса.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img