fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 03:58

Ограбиха планинските спасители във Враца, събират дарения за възстановяване на екипировката им

От Службата бяха задигнати 400 метра специални въжета и десетки карабинери

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Крадци оставиха Планинската спасителна служба във Враца без важна екипировка, която те използват при свои спасителни операции. Извършителите все още се издирват. Откраднати са около 400 метра специални въжета, сред които има и такива от скъпа материя. Липсват и над 40 карабинера за височинно спасяване.

„Това е специализирана техника, която е проследима, така че не препоръчвам на никого да я купува на черно, защото ще има неприятности”, предупреди в ефира на NOVA Цветан Христов, спасител в службата.

Красимир Костов от БЧК споделя, че планинските спасители в България са доброволци и сами спонсорират дейността си. В този смисъл те сами осигуряват и екипировката си.

В социалните мрежи от отряда призовават хората да сигнализират, ако попаднат на „изгодни оферти” за изчезналия инвентар. Телефонът, на който могат да се свържат с отряда, е на планинския водач и спасител Станой Арабаджиев – 0889 215 722.

На сайта на Планинската спасителна служба започна кампания за дарения за закупуване на нова екипировка за спасителите. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img