fbpx
35 C
София
19 август 2022 | петък | 15:00

Ограбен трансформатор е причина за тъмнината в тунел “Железница”

За ремонта на трафопоста са нужни 100 000 лв., за което е изготвено искане

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Тунел “Железница” на път Е-79 между Благоевград и Симитли тъне в мрак от седмица. Съоръжението е без осветление заради ограбен трафопост. Той е разбит и ограбен, а апашите са измъкнали трансформатора и медните намотки от него.

Трафопостът е собственост на АПИ, респективно Областно пътно управление-Благоевград. Намира са на черен път вдясно от южния вход на тунела. Непосредствено до трафопоста има табан, оформен от изкопаните при пробиването тунелите на АМ „Струма“ фракции.

За ремонта на трафопоста са нужни 100 000 лв., за което е изготвено искане.

На 30 юли в тунела стана катастрофа и пострадаха румънци, а причината за катастрофата е рязко намаляване на скоростта заради навлизане през светлата част на деня.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img