Обявиха конкурси за директори на 12 училища в област Търговище

Образователните институции в община Търговище, община Попово и община Омуртаг търсят да назначат директори

0
107
Снимка: Pixabay

Регионалното управление на образованието в Търговище обяви конкурси за заемане на длъжността “директор” на 12 училища в различни населени места в област Търговище.

Шест от образователните институции са в община Търговище, четири в община Попово и две – в община Омуртаг, посочват от институцията.

Нов директор ще се търси за Професионална гимназия по икономическа информатика “Джон Атанасов”, за Професионална гимназия по електротехника и строителство, за Професионална гимназия по земеделие, за Първо средно училище “Свети Седмочисленици” в Търговище, както и за Основно училище “Отец Паисий” в село Подгорица.

На територията на община Попово конкурс е обявен за Основно училище “Свети Климент Охридски” в града, за Основно училище “Отец Паисий” в село Водица, за Основно училище “Св. Св. Кирил и Методий” в село Зараево и за Основно училище “Васил Левски” в село Славяново.

Две са училищата в Омуртагско – второ начално училище “Васил Левски” Омуртаг и Основно училище “Д-р Петър Берон” в село Плъстина. 

Конкурс за директор е обявен и за Специално училище за деца с увреден слух “Св. Иван Рилски” в Търговище. 

Конкурсът ще се проведат в два етапа: писмен изпит, който включва решаване на тест и решаване на казуси и вторият – защита на концепция за стратегическо управление на институцията.