fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:28:08
петък | 27.05.2022 | 19:28:08
28.8 C
София

Обявиха частично бедствено положение във Враца, вятърът достигна до 160 км/ч (ГАЛЕРИЯ)

Силните пориви нанесоха сериозни щети както в централната градска част и жилищните квартали, така и в населените места

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Кризисният щаб на местната администрация във Враца обяви частично бедствено положение за територията на града и село Власатица. Това съобщиха от администрацията в социалната мрежа.

През изминалото денонощие скоростта на вятъра във Враца достигна до 160 км/ч. Силните пориви нанесоха сериозни щети както в централната градска част и жилищните квартали, така и в населените места. Най-сериозни са проблемите в града, където има голям брой паднали и изкоренени дървета, увредени фасади на сгради и търговски обекти, паднали оградни пана, компрометирани спиркови навеси, пътни знаци и рекламни табла.

В населените места има частично прекъсване на електрозахранването, като екипите на електроразпределителното дружество работят по неговото възстановяване.

Всички екипи на ОП „БКС“ работят по премахването на падналите дървета и отстраняването на нанесените щети. Съдействие оказват и екипи от Пожарна безопасност и защита на населението.Към момента, служители на местната администрация и звено „Инспекторат“ извършват огледи както в жилищните квартали, така и в населените места на община Враца. Сигнали могат да бъдат подавани на телефон: 0885 118 857, разясниха от Община Враца.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук