fbpx
28.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:46

Общинският съвет с облекчения за длъжниците на „Топлофикация София“ (ВИДЕО)

Докладът с ще бъде разгледан на 21 юли от градския парламент

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Общинският съвет предвижда облекчения за абонатите на „Топлофикация София“ Това ще случи ,чрез промяна в критериите за разсрочено плащане на парното и топлата вода в София. Предложението на общинския съвет предвижда сключването на споразумения за разсрочено плащане.

Досега при по-големи дългове, когато длъжникът е с влошено материално и/или здравословно състояние, плащането дори и при разсрочване на минимум 30% авансова вноска и до 6 равни последващи месечни вноски, можеше да се окаже непосилно за потребителя. Промените позволяват абонатите да могат да погасяват задълженията си в по-дълъг срок до 12, 24 или 36 месеца. Новите критерии ще са обвързани с финансовото и здравословното състояние на длъжника и ще засягат и първоначално дължимата вноска при споразуменията, като се дава възможност за премахването ѝ в определени случаи.

Предложението ще бъде разгледано на 21-и юли от Столичния общински съвет.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img