fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 02:14

Общинските съветници решиха преговорен екип да настоява пред държавата за компенсации за „Топлофикация – София“

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

На днешното си извънредно заседание Столичният общински съвет (СОС) прие да възложи на УС на “Топлофикация София” да предприеме всички необходими действия за компенсиране на увеличените разходи на дружеството, заради значителния ръст в цената на природния газ и въглеродните емисии, съобщават от “Московска” 33.

СОС също възлага на дружеството да предяви искания за включването му в компенсаторни механизми за намаляване на загубите, провеждане на преговори с Фонд “Сигурност на Електроенергийната система”, както и проучване на всяка друга възможност за финансиране от държавния бюджет.

Всички общински съветници подкрепиха доклада на вносителите, с изключение на Борис Бонев, който гласува против.

Общинският съвет взе решение също да излъчи и преговорен екип, който да проведе преговори с държавните органи за постигане на справедливо обезщетение на “Топлофикация”, като в него влизат членове на Председателския съвет на СОС, членове на УС на “Топлофикация” и зам.-кметът по финанси на Столичната община.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img