fbpx
20.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:11:58
петък | 27.05.2022 | 02:11:58
20.8 C
София

„Демократична България“ призова Столичната община да забрани шествие на „Безсмъртия полк“

В декларацията се посочва, че шествието е в чест на Червената армия – окупатор, настанил се в България след 9 септември 1944 г. 

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Общинските съветници от “Демократична България” призовават в декларация Столичната община да забрани шествие на т.нар „Безсмъртен полк“, което е предвидено да се състои на 9 май. Това съобщиха от пресцентъра на ДБ.

В декларацията се посочва, че шествието е в чест на Червената армия – окупатор, настанил се в България след 9 септември 1944 г. 

“Неприемливо е в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани „евроатлантически подлоги”, се казва в декларацията, цитирана от прессъобщението от ДБ.

“Несъмнено събитието ще бъде използвано като повод и за изразяване на подкрепа към изцяло противозаконните и в разрез с международното право действия на руската армия в Украйна”, смятат още общинските съветници. 

Шествие “Безсмъртен полк” се състоя за първи път в България на 9 май 2016 г. по случай 71-годишнината от края на Втората световна война, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук