fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:21:19
петък | 27.05.2022 | 19:21:19
28.8 C
София

Общината разреши на 12 ДКЦ да изгради собствена фотоволтаична система

г. Столичният общински съвет одобри подобен проект за изграждане на собствена фотоволтаична система и в друга общинска поликлиника в София

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Столичния общински съвет даде „зелена светлина“ и на 12-ри диагностично-консултативен център да изгради собствена фотоволтаична система в сградата на поликлиниката, която се намира в район “Люлин”, ул. “Кореняк” № 17.

Инвестицията ще струва на ДКЦ-то до 60 000 лв. с ДДС, която дружеството само ще осигури.

Основен мотив за предложението е значителното увеличение на цената на електроенергията, което за последните 6 месеца достигна 70%. За да се осигури намаляване на разходите за ток в ДКЦ № 12, е необходимо да се инвестира в оборудване и изграждане на трифазна фотоволтаична система. Тя ще покрива собствените нужди на поликлиниката и ще отдава излишната енергия в електромрежата.

Общинският съвет поиска закупуването на системата да се извърши при спазване на Закона за обществените поръчки.

В края на 2021 г. Столичният общински съвет одобри подобен проект за изграждане на собствена фотоволтаична система и в друга общинска поликлиника

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук