fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:22

Община Варна затяга контрола и организацията върху изхвърлянето на боклука

Има близо 50 от новите контейнери, които са умишлено повредени, допълни кметът на града

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Община Варна създава нова организация и засилва контрола върху това как гражданите и фирмите изхвърлят отпадъците си, съобщи днес замeстник-кметът Тодор Иванов.

Екипите ще се състоят от инспектори и общински полицаи. Те ще следят дали не се поставят боклуци около контейнерите, а не в тях. Ще патрулират не само из града, но и из курортните комплекси в района.

Вече има близо 50 от новите контейнери, които са умишлено повредени, допълни Иванов. По думите му, вандалите трошат най-вече частите, които осигуряват автоматичното затваряне на капаците. Той уточни, че предстои да бъде приета нова наредба за обществения ред в общината и в нея ще бъде фиксирана забрана да се вадят боклуци от контейнерите.

Глобата за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци е между 300 и 800 лева за физически лица и между 1400 и 6000 лева за фирми, припомниха от общината. Междувременно от началото на годината са наложени санкции от 118 хиляди лева на фирмата, която отговаря за сметопочистването на Варна. Глобите са за нередовно изхвърляне на контейнерите и непочистване на зоните около тях.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img