fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:24

Община Варна не знае къде се съхранява товарът от кораба “Вера Су”

От там са изпратили писмо до Министерството на екологията и Министерството на транспорта с молба да им кажат какво се случва

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Община Варна не е информирана как и къде се съхранява товарът, разтоварен от заседналия кораб в местността “Яйлата” “Вера Су”. Това обяви на брифинг зам.-кметът на морската ни столица Тодор Иванов.

“Веднага ще ви кажа, че Община Варна не разполага с каквато и да е информация нито за това къде се намира товарът, нито при какви условия се съхранява, нито кой го охранява, ако изобщо някой го охранява. И дали тези условия, при които се съхранява отговарят на изискванията на законодателството за опазване на околната среда. По данни, които изобщо не са официални, разбираме че товарът се намира в пристанищния фериботен комплекс в Белослав, което аз не мога да потвърдя, така че този комплекс се намира на територията на друга община и никой до сега не ни е информирал за това дали изобщо има товар, дали се съхранява по някакъв начин и какво изобщо се прави с него”, коментира той.

Вкараха “Вера Су” в кораборемонтния завод на “Терем” | NewsONE

Иванов обясни, че до момента не са поискали информация, защото в Община Варна нямат данни да се съхранява този товар.

“Би следвало, според мен, да се изисква тази информация от Министерството на околната среда и водите на първо място, и от Министерството на транспорта, тъй като всички знаем, че организацията по разтоварването на този кораб беше поета от транспортни фирми. Кои са те не мога да отговоря, но всички знаем, че товарът беше иззет и разтоварен. Оттам насетне никой не знае къде е”, каза още той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here