fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:36:50
сряда | 25.05.2022 | 00:36:50
18.2 C
София

Образът на Елин Пелин украси фасадата на 19-то училище

Стенописът е дело на Насимо

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Образът на Елин Пелин украси фасадата на столичното 19 училище. Поводът е 145 години от рождението на писателя.

Авторът на произведението е световноизвестният арт художник Насимо. Стенописът е първото по рода си екстериорно произведение с лика на Елин Пелин създавано досега. Творбата е с общ размер от 70 кв.м и се разпростира по дължината на цялата фасада над централния вход на училището.

Инициативата за създаването на стенописа идва от ръководството на училището, което се свързва с Насимо през изминалата година. През 2022 училището отбелязва своя 90 годишен юбилей.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук