fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:58:06
неделя | 29.05.2022 | 02:58:06
16.2 C
София

Областният управител на София върна решенията на СОС за именуване на пространства в знак на солидарност с Украйна

Оспорване спира изпълнението на индивидуалните и на общите административни актове

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Областният управител на София Иван Кючуков върна решенията на Столичен общински съвет за издигане знамето на Република Украйна на административната сграда на Столична община на ул. “Московска” № 33 до прекратяване на войната. Решението спира и преименуването на озелененото пространство между бул. “Драган Цанков”, ул. “Незабравка” и ул. “Никола Мирчев”, район “Изгрев”, с името алея “Героите на Украйна”, както и наименуване на безименно озеленено пространство между бул. “Драган Цанков”, ул. “Латинка”, ул. “Константин Щъркелов” и ул. “Фредерик Жолио Кюри” с името площад “Борис Немцов”.

От областната управа съобщават, че след извършен преглед на законосъобразността се установи, че са допуснати съществени нарушения на материалноправните разпоредби на законите, които водят до цялостно опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет.

Кючуков издаде заповеди във връзка с осигуряване спазването на законност на територията на областта и упражняването на контрол за законосъобразност на актовете и действията на органите на местно самоуправление и местна администрация, съобщиха от областната управа, допълва БТА. 

Според Закона за местното самоуправление и местната администрация областният управител упражнява контрол за законосъобразност на актовете на общинските съвети и може да върне актовете за ново обсъждане в общинския съвет или да ги оспорва пред съответния административен съд.

Оспорването спира изпълнението на индивидуалните и на общите административни актове и действието на подзаконовите нормативни актове, освен ако съдът постанови друго.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук