fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 06:23:29
петък | 20.05.2022 | 06:23:29
5.7 C
София

Обемът на доставките на руски газ към Словакия намалява

Същевременно цената на газа в Европа в хода на днешната търговия спадна под 1000 долара за хиляда куб. м

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Обемите на руски газ към Словакия през Украйна днес са спаднали, сочат данни на словашкия мрежови оператор Eustream, цитирани от Ройтерс. Към пункта Велке Капушане са насочени 398 774 мегаватчаса срещу 420 099 мегаватчаса вчера, предаде БТА.

Руският газов монополист “Газпром” твърди, цитиран от Ройтерс, че продължава да подава газ към Европа през Украйна в редовен режим, а обемите за днес възлизат на 54,8 милиона куб. м.

Същевременно цената на газа в Европа в хода на днешната търговия спадна под 1000 долара за хиляда куб. м за пръв път от 23 февруари, сочат данни от лондонската борса ICE, цитирани от ТАСС.

Цената на фючърсите за май в хъба ТТF в Нидерландия достигнаха 947 долара за 1000 куб. м или 85 евро за мегаватчас. Като цяло спадът на цената е от около 11,1% и се дължи на затоплянето на времето в Европа, активното запълване на подземните хранилища и стабилните потоци на доставки от Русия, посочва още ТАСС.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук