fbpx
18.2 C
София
вторник | 24.05.2022 | 23:58:54
вторник | 24.05.2022 | 23:58:54
18.2 C
София

Няма повишаване на продажбите на руски имоти по родното Черноморие 

У нас все още няма и влязла в сила забрана от ЕС на сделки с недвижими имоти за руски граждани в Европа

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Няма повишаване на продажбите на руски имоти по родното Черноморие, споделят брокери. Към момента няма и влязла в сила у нас забрана от ЕС на сделки с недвижими имоти за руски граждани в Европа. 

„Да, има руснаци, които си обявяват имотите за продажба, по различни причини. И при тях се отразява кризата, както и настроенията и емоциите, които са в момента в България, но за бум категорично не можем да говорим. Продават, но не на всяка цена. 

Брокерите на имоти споделят, че все пак част от сделките пропадат.

“Сделките с руски имоти се осуетяват и заради затруднението с откриването на банкови сметки в България на руски граждани и това затруднява прехвърлянето на имота”, коментира за Дияна Иванова- управител на агенция за недвижими имоти в Бургас. 

У нас все още няма и влязла в сила забрана от ЕС на сделки с недвижими имоти за руски граждани в Европа.

„На този етап не се потвърждава подобна санкция да се включи в шестия пакет санкции на ЕС, но дори и да се включи подобна санкция за забрана на сделки с недвижими имоти на руски граждани, то това ще засегне само тези, които нямат или гражданство в Евросъюза, или нямат разрешение за допълнително пребиване на територията на страна членка на ЕС”,  заяви Красимира Илиева, юрист в агенция за недвижими имоти.

Брокерите споделят ,че сделките по Черноморието в момента се осъществяват на по-високи цени, тъй като търсенето е голямо. Причината е, че хората предпочитат да влагат парите си в имоти, вместо да ги съхраняват  в банките.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук